Menu

Supersejr giver anledning til at kigge syv år tilbage

image
Allan Nielsen
18. august 2024 kl. 12:05
Med 7-1 i Lundtofte fik HIC comeback i serie 1 med fire gengangere fra dengang klubbens eventyrlige opstigning tog sin begyndelse

Nogle gange skal man kigge tilbage for at forstå, hvad det egentlig var, der lige skete. Også selv om det faktisk sker på en jubeldag, der kalder på alle mulige superlativer. Dem gemmer vi lige til senere.

Lørdag 10. juni 2017 spillede HIC 0-0 på udebane mod Lundtofte i sidste rundes topkamp i serie 1. Halvanden uge senere var det en kendsgerning, at andenpladsen (efter Lundtofte) var ensbetydende med en historisk oprykning for HIC, der for første gang i klubbens dengang 97-årige historie skulle spille i sjællandsserien.

Oprykningen blev sikret af en trup, der primært bestod af klubbens berømmede årgang. 9 af de 14 spillere i 0-0-kampen var født i 1994: Jonas Winther Sørensen, Mathias F. Nielsen, Mikkel Andersen, Mathias Føns, Simon Hellebek, Tobias Palme, Rasmus Thønning, Jakob Christensen og Nicolai Beck. De øvrige på holdet var Tobias Nannestad, Emil Hartmann, David Bengtsson, Kristian Sørensen og Victor Pihl.

Fire gengangere

Efter seks eventyrlige år i sjællandsserien og danmarksserien er der fire spillere fra dengang tilbage på HIC’s nuværende hold; Benjamin Nielsen, Rasmus Thønning, Jakob Christensen og Nicolai Beck.

Syv år senere var de pudsigt nok tilbage i netop Lundtofte – og bidrog med fem af målene, da HIC spillede den første kamp i serie 1 siden den nervepirrende 0-0-kamp.

På en solbeskinnet lørdag eftermiddag og på en fuldstændig fremragende fodboldbane omkranset af en flere meter høj bøgehæk, blev det til en mindeværdig tilbagevenden og en vellykket debut for det nye setup, der er skabt omkring førsteholdet.

7-1-sejren blev nemlig skabt på en lidt dramatisk baggrund, hvor HIC-målmanden Andreas Burchall fik rødt kort efter et kvarter for at tage med hænder udenfor straffesparksfeltet og Lundtofte udnyttede det efterfølgende frispark til at bringe sig på 1-0 uden den nye mand i målet, Patryk Mikel Obacz, over hovedet havde rørt bolden.


Patryk Obach "tog en for holdet" og og overtog keepertjansen, da Andreas Burchall blev udvist. Patryk klarede denne uvante opgave til topkarakter, trods hans første boldberøring var at hente bolden, da Lundtoifte bragte sig foran 1-0. 

Den scoring kom efter et kvarter, hvor HIC havde været totalt dominerende, men selvfølgelig giver det anledning til bekymring pludselig at være en mand i undertal.

Ingen grund til bekymring

Det skulle der vise sig ikke at være grund til. Bekymring, altså. Tværtimod. Efter en aldeles fremragende indsats vandt HIC 7-1 i en kamp, hvor Nicolai Beck udnyttede de tre mindste af sine syv store scoringsmuligheder, hvor Simon Reerslev fik et forrygende comeback med to scoringer og et par gode oplæg og HIC-holdet fremstod som en velfungerende og topengageret enhed.

Simon Reeslev fik et forrygende comeback i HIC-trøjen, og blev fuldt fortjent kåret som kampens HIC'er.

Udover Simon Reerslev fik Rasmus Thønning comeback i en ny rolle som spillende assistenttræner og dermed ligner HIC i den nye forfatning et hold, der er klart bedre end det, der for et par måneder siden oplevede den anden nedrykning i træk og tog afsked med sjællandsserien.


Rasmus Thønning er glædligt retur i HIC, og vist straks sin store værdi som spillende assistenttræner.

Andreas Kanstrup fik debut på banen, mens der på sidelinjen var debut til målmandstræneren Kasper Olsson og holdlederen Lena Kjøller, der sammen med Ulrik Nielsen og sportschef Anders Fabild udgør teamet omkring cheftræner Thomas Myssing. Han var fraværende til premieren på grund af et bryllup, der efter sigende ikke engang var hans eget.

 Spændende test på fredag

Har HIC så en susende kurs mod en hurtig tilbagevenden til sjællandsserien? Naturligvis ikke, men det nuværende meget homogene hold er bygget ud fra en trup med en bredde, hvor det ikke længere betyder en svækkelse at der skal skiftes ud undervejs. Det ser i sagens natur lovende ud, men en sæson består af 26 kampe.

Hvor stort potentialet egentlig er, vil blive testet på fredag, når HIC får besøg af Nerashté. Ballerupklubben sluttede reelt som nummer et i serie 1, men efter tumult i forbindelse med en udekamp tidligt på sæsonen var klubben straffe med 9 minutpoint og frataget muligheden for at rykke op.


Nicolai Beck fik i den grad åbnet målkontoen med 3 mål mod Lundtofte - hvilket kan meget gerne må følge op i kampen på fredag mod Nerashté.

Flere af Anders Jacobsens fine foto fra kampen kan ses her

Lundtofte – HIC 1-7 (1-2)

1-0 (17) 1-1 Nicolai Beck (20) 1-2 Simon Reeslev (35) 1-3 Nicolai Beck (51) 1-4 Benjamin Nielsen (57) 1-5 Nicolai Beck (72) 1-6 Simon Reeslev (83) 1-7 Rasmus Thønning (88). Udvist: Andreas Burchall (15)

HIC: Andreas Burchall – Carl Matthäi Leland, Jakob Christensen, Rasmus Thønning, Patrick Toft Larsen – Malthe Jacobsen, Magnus Ulrik Kristensen, Benjamin Nielsen, Andreas Randrup, Simon Reeslev –Nicolai Beck

Indskiftet: Patryk Mikel Obacz, Jonas Vogeley og Oscar Gjerlev

 

Luk