Menu

Nogle gange betyder uafgjort meget mere end bare et point

image
Allan Nielsen
19. maj 2024 kl. 09:24
En formidabel fight sikrede HIC 0-0 i Espergærde, hvor særligt én af de mange storartede præstationer sprang i øjnene, mens man missede op mod den skarpe sol

I Brøndbys har de Lagerbon, Bevensee og Bjerregaard – selv om yngre generationer nok vil hævde, at Laudrup og Vilfort klinger bedre. I Vejle er det Thychosen, Esbjerg var i gamle dage synonym med flere generationer af Hansen og sådan er der mange navne, der kendetegner en fodboldklub i generationer.

Fabild og Burchall er velkendte navne for alle HIC’ere, og denne sommervarme lørdag i Espergærde var det en ny generation af formandsfamilien, der for alvor tegnede klubben.

Andreas Burchall er nok det nærmeste, man kommer en indfødt HIC’er, men det var naturligvis ikke derfor, at målmanden fik hovedparten af stemmerne i førsteholdets interne afstemning af kampens spiller, da han efter en årrække som ’den evige reserve’ (så evig man nu kan være som 21-årig) var blevet foretrukket til at vogte målet i den svære udekamp.

Med en fuldstændig formidabel præstation var Andreas Burchall den største årsag til, at HIC kom fra Espergærde med 0-0 og et tiltrængt point i den tætte bundstrid. Med talrige store redninger og nogle eminent lange igangsættelser var han højdepunktet i den forbilledlige og kollektive fight, der gav HIC meget mere end et point med hjem.

For udover pointet var indsatsen en gigantisk revanche ovenpå den seneste 0-5-blamage hjemme mod Frem Hellebæk, som i omklædningsrummet af trænerteamet blev kaldt ’pinlig’.

Nu kunne cheftræner Thomas Myssing i stedet bruge ord som kæmpemæssig, stolthed, fornøjelse og forløsning, da den heroiske fight skulle evalueres.

Selvfølgelig var hjemmeholdet dominerende, når udeholdets målmand bliver kampens spiller, men foran sig havde Andreas Burchall en sværm af blå trøjer, der kæmpede for både klubben, holdet og hinanden, og som ydermere var snublende tæt på et par gange, når syrede ben nåede op i den anden ende af banen.

Den indsats MÅ være inspirerende frem mod de kommende ugers fortsatte kamp for at redde pladsen i sjællandsserien, i første omgang med ekstremt vigtige bundkampe mod Avarta og Farum.

 

Espergærde – HIC 0-9

HIC: Andreas Burchall – Malthe Jacobsen, Jakob Christensen, Carl Matthäi Lund, Patrick Toft Larsen - Micas Goldman Klentz, Magnus Ulrik Kristensen, Mathias Juul Larsen, Benjamin Nielsen, Mathias Skolnik - Oscar Gjerlev

Indskiftet: Rasmus Bjørnschou og Maximilian Pein

Luk